Vi lade ju upp en liten omröstning om vilka sociala nätverk som folk använder häromsistens. Och det är ju bara att konstatera att det inte var några överraskningar alls.

Förvisso blev det ju knappt hundra svarande, som ändå var lite fler än jag hoppats på, så det är nog inte vad man skulle klassa som “statistiskt säkerställt”. Plus att som jag skrev då är ju besökarna här lite av proffsanvändare av nätet.

Men det verkar ändå som att Twitter stämmer ganska väl överens med de siffror vi publicerade häromsistens, och ligger på en stabil andraplats i användning. Intressant att LinkedIn fortfarande har så stark följeskara, men sedan är ju många av oss här nätverkande businesspeople.

Mer förvånande för egen del var att så få, drygt hälften, uppger sig använda Messenger. Visst att det är många Mac-nördar i branschen som kanske diggar iChat mer än Adium, men ändå. Förklara hemskt gärna detta i kommentarerna till detta inlägg, annars kommer jag ligga vaken om nätterna och undra över hur folk överlever online utan IM.

Sen ska jag vara ärlig och säga att det inte var helt fair att klumpa ihop Wyattnätverket till en enda post, då Lunar och i viss mån bilddagboken nog inte kvalar in på samma nivå som blogg.se. Trots det var det försvinnande få röster, men det kanske inte så många i deras målgrupp som hänger här heller.

Passagen var som väntat stendött, trots att de ändå lyckas få in runt en halv mille besökare i månaden.

Intressant även att Svenskafans har lika många röster som Familjeliv. Ska vi gissa att det är herrn och frun i samma hushåll? ;)

Discussion

 1. kenneth danielsson

  Så här använder ni sociala medier.. http://bit.ly/cT7uX3

 2. B

  Messenger… den glömde jag bort, trots att den är på 31. Nästa 4 000 000 aktiva konton trots allt.

 3. Tweets that mention Vilka sociala nätverk används – resultatet | Digital Kommunikation -- Topsy.com

  [...] This post was mentioned on Twitter by kenneth danielsson, Wisely. Wisely said: Resultatet av "Vilka sociala nätverk använder du?" http://bit.ly/cT7uX3 [...]

 4. zebrans

  RT @TopsyRT: Vilka sociala nätverk används – resultatet http://bit.ly/cT7uX3